legume

Cum sa uiti sa mananci legume intr-o dieta de slabire??

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Vrei sa tii o dieta facuta dupa ureche, luata aiurea de pe net? Si-apoi o modifici in functie de preferinte dupa o alta dieta de slabire?!

Ce-i rau intr-una(adica nu-ti place), gasesti bun in cealalta si le combini!...

Daca tii cu tot dinadinsul sa-ti faci rau, esti invitatul meu!
Eu nu te pot ajuta decat daca iti doresti sa fii ajutat!

Si daca mai ai si una doua afectiuni de care stii si uiti sa-mi spui...

Eu cum ar trebui sa te abordez daca vii la nutritionist si nu-mi spui ca ai hipertensiune arteriala?

hipertensiune arteriala

Daca in dieta respectiva, ai ales doar ce ti se potrivea tie, adica ce-ti placea din cauza obiceiurilor de-o viata, sigur ti-ai facut si mai mult rau.

Mi-am intrebat clientul, in urma anchetei alimentare, unde sunt legumele, caci in chestionar nu aparea deloc, cum ca ar consuma.

Am fost chiar uimita.

Adica zic eu:” in afara de lactate , carne de pui si carbohidrati cu carul, nu exista legume deloc, nici macar la 2-3 zile?” Nu ca fructe ar fi fost… ” Nu, am uitat, nu mi-a trecut prin cap”imi spune el.

“Sa inteleg ca asta e o dieta anume?” zic eu, cu toate ca nu-mi aminteam ce dieta ar aborda lipsa totala a fibrelor. Dar nu se stie ce poate aparea peste noapte pe internet. Trebuia ca nutritionist sa inteleg modul lui de abordare a dietei, a alimentatiei, daca existau niste reguli in dieta respectiva, ca tot spunea ca s-a apucat de o dieta. 

Era dieta a la Cosmin…

Nu era o dieta anume, era o abordare a lui nesanatoasa, in lipsa de alte informatii, in care el “a considerat” ca daca mananca totul fiert si combinandu-le exact pe invers o sa aiba si beneficiile scontate. Studiind mai multe diete, a cules ce i s-a parut mai apropiat de gusturile lui si de obiceiuri si le-a mulat pe timpul de care dispunea pentru preparare. Aici n-a mai contact importanta alimentelor vii in alimentatia lui. Pentru ca habar n-avea de acest aspect.

Dar de-aia existam noi nutritionistii, nu?

Concluzie:

Cosmin a slabit cateva kilograme cand a inceput sa manace doar alimente fierte, era totusi un impact mare asupra organismului lui, stiind ca manca doar fast-food-uri inainte. Dar nu era suficient. Adica slabise cateva kilograme, dar cam atat. Nu avea suficienta energie, era lipsit de tonus din cauza lipsei sportului si a mancarii vii, dar si satul de o alimentatie anosta si lipsita de variatie. Nu mai spun ca in boli datorate obezitatii este ideal sa ai fibre la toate mesele din zi.

Daca realizezi ca vii la mine pentru ca ai tensiune arteriala datorata obezitatii, esti deja castigat pentru ca pe langa o slabire sanatoasa, o sa ai parte inclusiv de normalizari ale valorii tensiunii arteriale si chiar, e posibil, sa nu mai ai nevoie de medicatia hipotensiva. 

Deci, cauta un nutritionist cand nu stii ce sa faci, cum sa mananci daca ai o boala si vrei sa slabesti

Daca faci diete dupa capul tau, s-ar putea sa te mai coste una, doua boli si sa faci si rezistenta la slabit. Este la alegere…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian