paine

Painea din America sau din Romania?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Stii ce contine majoritatea sortimentelor de paine din America?

Doar…ingrediente cu aplicatii industriale: aditivi care apar in genul celor din covorasele de yoga, pesticide, explozivi, produse petroliere, placi de indreptat parul… Substantele chimice folosite sunt genul celor utilizate ca albitori optionali, balsamuri pentru aluat si agenti de crestere.

Poftim??

Oare chiar nu-i intereseaza ce mananca?? 

Cred ca gustul, obiceiul si dorinta de imbogatire sunt mai importante decat sanatatea omului. Ca si in Romania de altfel!

Bromatul de potasiu, un puternic oxidant folosit la cresterea painii, a fost interzis de Uniunea Europeana pentru ca este raspunzator de cancer de rinichi si tiroida. Azodicarbonamida(o substanta chimica care formeaza bule si spume cum este vinilinul), este utilizata pentru decolorarea aluatului si este legata tot de cancer in urma studiilor.

Din pacate FDA-ul(Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente) inca le considera ca fiind ,,in general recunoscute ca fiind sigure”.

What? Trist,dar chiar asa este! Inca, pe rafturile americane, se gasesc peste 100 de produse care contin bromat de potasiu…

In Romania este cu dus si intors. Sunt interzise de legea sanitara dar „gurile rele” spun ca multe brutariile le folosesc, totusi.

Sa speram macar ca nu folosesc tot ce folosesc americanii din ce am enumerate mai sus…

ro_RORomanian