sistem imunitar puternic

Gatind pentru un sistem imunitar puternic

Mihai Anghelache

Cum sa preparam alimente bogate in vitamine si minerale

Exista mai multe modalitati de a prepara alimente bogate in vitamine si minerale pentru a contribui la sanatatea sistemului imunitar.

-Fructele si legumele de sezon sunt surse bogate de vitamine si minerale si pot fi consumate ca atare sau pot fi utilizate in prepararea de sucuri, smoothie-uri sau salate.

-Fructele si legumele cu culoare rosie, galbena si portocalie, cum ar fi portocalele, mandarinele, rosiile, papaya si ardeiul gras, sunt surse bogate de vitamine si minerale si pot fi consumate ca atare sau pot fi utilizate in prepararea de sucuri, smoothie-uri sau salate.

-Legumele verzi, cum ar fi broccoli, varza kale si spanac, contin vitamine si minerale si pot fi adaugate in salate sau in supe sau pot fi gatite ca si garnitura.

-Fructele de mare, cum ar fi stridii, midii si calamari, sunt surse bogate de minerale si pot fi preparate in diverse moduri, cum ar fi la gratar, in tigaie sau ca si sosuri pentru paste sau chowder.

-Alimentele cu un continut bogat de zinc si seleniu, cum ar fi carnea de vita, fructele de mare, ciupercile si nuci sunt benefici pentru sistemul imunitar.

-Alimente cu un continut bogat de vitamina A si vitamina C, cum ar fi morcovii, dovleacul, mango, papaya, kiwi, si fructe rosii sunt benefici pentru sistemul imunitar.

Este important sa se aiba un regim alimentar echilibrat si variat, care sa asigure necesarul de vitamine si minerale pentru sanatatea sistemului imunitar.

Mihai Anghelache
ro_RORomanian