sportivi

Gatind pentru sportivi

Mihai Anghelache

Cum sa iti hranesti corpul pentru performanta maxima

Pentru a obtine performanta maxima in sport, este important sa iti hranesti corpul cu alimente adecvate si la momentul potrivit.

  • Proteinele sunt esentiale pentru cresterea si repararea tesutului muscular. Carnea, ouale, pestele si produsele lactate sunt surse bune de proteine. Alimente vegetariene cum ar fi tofu, seitan, si alte produse pe baza de soia, pot fi, de asemenea, surse adecvate de proteine.
  • Carbohidratii sunt necesari pentru a furniza energie organismului. Cerealele integrale, cum ar fi orezul brun si quinoa, sunt surse bune de carbohidrati.
  • Grasimile sanatoase cum ar fi uleiurile vegetale si nuci, pot ajuta la furnizarea de energie si la absorbtia vitaminelor si mineralelor esentiale. –
  • Vitaminele si mineralele sunt necesare pentru a mentine sanatatea si performanta organismului. Fructele si legumele sunt surse bogate de vitamine si minerale.
  • Apa este esentiala pentru hidratare si pentru a mentine performanta fizica. Este important sa se consume suficienta apa inainte, in timpul si dupa antrenament.

Este important sa se respecte un regim alimentar echilibrat si variat si sa se evite alimentele procesate sau fast-food

Mihai Anghelache
ro_RORomanian