inima sanatoasa

Gatind pentru o inima sanatoasa

Mihai Anghelache

Cum sa preparam alimente cu un continut scazut de grasimi

Exista mai multe modalitati de a prepara alimente cu un continut scazut de grasimi pentru a contribui la sanatatea inimii.

Carnea slaba, cum ar fi pui sau curcan, poate fi preparata prin metode cum ar fi fierbere, coacere sau gratar.

Fructele de mare, cum ar fi somon, ton si sardine, sunt surse bune de proteine ​​si pot fi preparate prin metode cum ar fi fierbere, coacere sau gratar. –Legumele pot fi preparate prin metode cum ar fi fierbere, coacere, sau gatite la abur, acestea pot fi adaugate in supe, salate sau ca si garnitura.

Fasolea si lintea pot fi utilizate ca si surse alternative de proteine, acestea pot fi adaugate in supe, salate sau ca si garnitura.

Alimentele vegetariene cum ar fi tofu sau seitan, pot fi utilizate ca si surse alternative de proteine si pot fi preparate prin metode cum ar fi fierbere, coacere sau gratar.

Uleiurile vegetale cum ar fi uleiul de masline sau uleiul de avocado sunt o sursa buna de grasimi sanatoase si pot fi utilizate pentru gatit sau ca si dressing pentru salate.

Alimentele procesate cu un continut scazut de grasimi pot fi utilizate ca si alternative pentru produsele cu un continut mare de grasimi.

Este important sa evitam sa consumam alimente bogate in grasimi saturate cum ar fi carnea grasa, produsele lactate full-fat si alimente prajite sau procesate.

Este recomandat sa se consume alimente bogate in acizi grasi omega-3, cum ar fi uleiul de peste, fructele de mare si nuci, care au beneficii pentru inima.

Mihai Anghelache
ro_RORomanian