femeie cu zambet fals

Simptomul unui prediabet poate fi anxietatea!?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Rezultatul unui prediabet poate fi anxietatea!?

Daca tu, ai dereglari ale metabolismului glucidic, adica glicemia ta e cand mai mare cand mai mica fara un motiv anume(crezi tu), cum gestionezi situatia?

Intri in panica ? Sau nu-ti pasa pentru ca nu stii ce implica?

Ai fost la diabetolog dar ti-a dat doar o lista cu alimente permise si alimente interzise?(Doar n-ai vrut si o lista cu meniuri ca la nutritionist?!) Ai incercat si ti-ai facut fel de fel de meniuri, si le-ai variat cat de bine ai putut tu?

Bravo!

Pana aici te pot felicita. Intr-o anumita directie, adica felicit faptul ca ti-ai eliminat obiceiurile proaste si ai incercat sa-ti schimbi modul de gatire si sa introduci mai des legume, nu mai multe; dar din pacate, ai eliminat carbohidratii de tot ca intr-o dieta keto care nici nu e indicata pe timp indelungat, dar ai eliminat de tot si grasimile…

Rezultatul?

Te-ai topit foarte rapid, arati dupa cateva luni ca si cum ai fost o perioada, intr-un lagar din Auschwitz, fara vlaga si fara dorinta de viata. (Depresia e la loc de frunte aici! Lipsa carbohidratilor cam aici duce).

Felicit totusi perseverenta si consecventa!

Nu faptul ca ai uitat ca exista nutritionisti care chiar te pot ajuta! Pentru ca sigur ti-ai facut mai mult rau din cauza socului brusc pe care l-ai dat organismului cand te-ai hotarat sa faci trecerea spre o dieta anosta si fara sens.

Si pentru ca tot vorbeam de…rau..

Dar daca te mai descopera si cu o ileita, adica o inflamatie a intestinului subtire si ti se mai da o lista cu alimente permise si interzise care se bat si cap in cap cu cealalta dar te obliga si la inanitie?!

Adica sa mori de foame ca nu prea ai ce sa alegi din ambele si iti mai da si dureri de cap si confuzie?!

Complicat nu?

Pentru ca iei listele cu tine la cumparaturi dar tot esti confuz si nedumerit. Vii acasa si constati ca nu le prea poti combina si meniul tau va fi ceva anost , lipsit de gust(ca nu ai voie nici sare si nici condimente pentru ca esti si hipertensiv) de nu-ti vine sa te pui nici la masa!

Si uite asa o ia iar la goana glicemia si colac peste pupaza si tensiunea! Ei, de data asta intri in panica de tot!

Si uite asa, atunci ma cauti pe mine cand nu mai poti, esti lefter de bani pentru ca i-ai dat pe fel de fel de investigatii si medici, si crezi ca eu te pot salva…de tine!

diabet

Concluzia?

Un nutritionist si un psiholog iti puteau rezolva problemele emotionale prin care ai trecut si care te-au adus in punctul de prediabet, neuitand de fapt ca sufereai si de obezitate si tensiune arteriala si erai oricum predispus la boli cronice. Doar un soc emotional lipsea sau/si o exagerare de mese copioase ca la sarbatori…Dar puteai evita toate urmarile(inclusiv anxietatea si ,,paranoia” prezente) daca luai decizia corecta de la inceput!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian