adult fata

Nu e simplu sa fii adult

oana sima - nutritionist Focsani

De ceva timp meditez la ideea ca nu e simplu sa fii adult.

A trecut copilaria, adolescenta si acum te-ai facut mare. Ca adult trebuie sa stii de toate, sa te descurci fara ajutor, sa te  priceapi la orice. 

Procesul de invatare s-a incheiat cand ai terminat scoala, stim sa fim mame, sotii, stim cum sa facem ca sa slabim, stim sa gestionam esecul, sa il depasim, stim … de toate.

Eu recunosc ca habar nu am avut ce inseamna lucrurile acestea si acum sunt in continuare in procesul de invatare.

La fiecare din provocarile enumerate, am avut momente foarte delicate pe care nu am stiut sa le gestionez. Am trait momente de agonie… si nu doar o data. Insa ma straduiesc din toata inima sa invat  ca sa nu ma mai confrunt cu momente dificile.

 Am invatat si invat in continuare de la altii care sunt mai buni decat mine pe un anumit domeniu. 

 E minunat daca gasesti pe cineva de la care poti invata. Prezenta in viata ta a unui mentor, a unei persoane care a parcurs cu succes drumul pe care vrei sa mergi, il scurteaza si il usureaza foarte mult.

Dar ce este foarte, foarte important este faptul ca pe langa ca stie drumul, tu beneficiezi din partea lui de incredere imprumutata.

 Te poti indoi de succes, dar mentorul stie ca daca stai suficient de mult in proces, daca esuezi de suficient de multe ori (e o nebunie de zic eu, nu????) pana la urma inveti, depasesti provocarea si te asteapta victoria mult dorita.

Dar tu esti adult nu?

Si se presupune ca le stii pe toate

Asa ca iti recomand din toata inima sa fii atenta de la cine inveti. Nu doar pe slabire, ci si in rest. 

Stii cum iti alegi modelele?

E simplu

Trebuie deja sa aiba rezultatele pe care le doresti si tu in viata ta.

Zilele astea o cunostinta, care are 95 de kilograme, imi povestea cum trebuie sa faci ca sa slabesti. Am incercat sa intervin, dar era foarte hotarat sa ma faca sa inteleg cum stau de fapt treburile. Am ascultat cuminte povestea lui,dar ma gandeam ca lucrurile nu sunt chiar asa de simple cum par.

Interesant este, ca tocmai acei care nu ar trebui sa dea sfaturi, tocmai aia sunt primii care fac recomandari. Aia care nu au nu stiu ce rezultate senzationale in viata lor, tocmai aia sunt cei mai guralivi.

Gandeste-te la ceea ce ti-am spus.  

Ai grija pe cine lasi sa te influenteze.

Ultimul lucru care l-am invatat (de fapt mi-a fost confirmat) pe subiectul slabire, este ca cca 80% din procesul de slabire sunt setarile din cap…si doar cca 20% reprezinta tehnica propiu-zisa (dieta si ce mai faci pe langa).

Uauuuu! 80%-20%…

Tinem aproape!
Nutritionist: Oana Elena Sima
ro_RORomanian