gatire peste

Metode de gatire a pestelui

Mihai Anghelache

Există mai multe moduri sănătoase de a găti peștele. Iată câteva opțiuni:

Gătirea la grătar: Aceste metode permit excesul de grăsime să picure și, de asemenea, conferă peștelui o aromă plăcută.

Posarea: Această metodă implică fierberea ușoara a peștelui în lichid, cum ar fi apă sau un bulion aromat. Este o metodă blândă de gătit care poate ajuta la păstrarea umidității și a aromei peștelui.

Coacerea: Coacerea peștelui în cuptor este o metodă sănătoasă de gătit, deoarece nu necesită adaos de grăsime. Puteți coace peștele cu o iarbă aromată sau cu condimente, sau pur și simplu să-l asezonați cu sare și piper.

Sotarea: Această metodă este similară cu prăjirea în tigaie, dar cu mai puțin ulei. Poți sota peștele într-o cantitate mică de ulei de măsline sau unt și să adaugi ierburile și condimentele tale preferate pentru aromă.

La abur: Peștele poate fi aburit deasupra unui vas cu apă clocotită, această metodă este excelentă pentru a menține peștele umed și sănătos.

peste gatit sanatos

Recomandari

De asemenea, este important să luați în considerare tipul de pește pe care îl gătiți. Peștele bogat în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul, sardinele și tonul, este deosebit de benefic pentru sănătatea inimii.

Ori de câte ori este posibil, optați pentru peștele capturat în sălbăticie în detrimentul peștelui crescut în fermă, deoarece peștele capturat în sălbăticie este de obicei mai bogat în acizi grași omega-3 și mai scăzut în contaminanți.

Mihai Anghelache
ro_RORomanian