slabire

Abordarea corecta in procesul de slabire

oana sima - nutritionist Focsani

Abordarea corecta in procesul de slabire

Intr-o zi frumoasa de vara  am urcat alaturi de cativa amici pe Moldoveanu. Mai exact Vf. Moldoveanu din Muntii Fagaras, cel mai inalt varf din Romania cu o altitudine de 2544 m. 

A fost greu, de foarte multe ori mi-a trecut prin cap sa renunt, chiar ma luase durerea de spate la un moment dat (ca am 43 de ani de-acu!), dar fiindca imi propusesem sa ajung acolo, am mers mai departe.

Am urcat pas cu pas, incet, dar intotdeauna catre varf. 

Am gafait, am transpirat, am vrut sa renunt, mi-a fost cald, mi-a fost frig,  m-a durut spatele, mi-a fost foame, sete,dar am gasit solutii pentru fiecare din provocarile intalnite si am mers inainte pentru ca stiam foarte clar unde vreau sa ajung. 

Si la un moment dat a aparut si rasplata! Varful! Imi venea sa-l pup si sa-i dau cateva totodata! M-a supus la grele incercari, dar eram de fericita c-am ajuns in cele din urma la el.

M-am simtit linistita, impacata, fericita ca mi-am atins scopul.

Privelistea era extraordinara! Eram acolo, pe cel mai inalt varf din tara!

Exact la fel este si in procesul de slabire.

Iti stabilesti un scop foarte clar din timp, apoi te apuci de treaba. Faci un plan, te pregatesti, apoi incet, incet inaintezi.

Este greu, gresesti, obosesti, dar daca mergi constant in directia visului tau, obligatoriu ajungi acolo. 

Chiar ma gandeam cand eram sus ca daca as fi cunoscut in detaliu traseul, mi-ar fi fost mult mai usor. As fi stiut exact ce ma asteapta, care sunt etapele si cum sa-mi dozez efortul. 

Lucrul acesta ti-l ofer atunci cand iti propui sa slabesti.

Eu stiu ce urmeaza atunci cand intri in proces, stiu cat este de greu, dar stiu totodata ca daca stai suficient de mult acolo, inveti fiecare lectie si inaintezi constant, vei ajunge la scopul mult visat.

Vezi ce simplu pare atunci cand privesti lucrurile asa? 

Tot ce ai de facut este sa stii unde vrei sa ajungi si sa te apuci de treaba! 

Un pas mic in directia visului tau!

Tinem aproape!
Nutritionist: Oana Elena Sima
ro_RORomanian